top of page

Välkommen in till oss för personlig reserådgivning och vaccination.

Om resevaccination

När det gäller resevaccinationer är det viktigt att man i god tid innan avresan – gärna redan i samband med bokningen av resan – tar kontakt med vaccinationsmottagningen.

 

Om du har uppgifter om dina tidigare vaccinationer, är det värdefullt att du tar med dessa. Lita inte på allmänna råd som ges av bekanta eller researrangörer, utan ta reda på fakta som lämnas av kunnig och utbildad personal, som håller sig uppdaterade vad gäller rese- och vaccinationsmedicin.

 

Alla resmål har sin egen riskprofil vad gäller sjukdomspanoramat och vaccinerna har olika vaccinationsscheman. Ofta ska flera injektioner ges med bestämda tidsintervall och i viss tid innan avresan. Hur många doser som skall ges beror bla. på vilket grundskydd man har sedan tidigare.

 

Vilka vacciner som skall ges beror inte bara på vart man skall åka utan också på hur och när på året man skall resa och hur länge man skall vistas på platsen. Det är naturligtvis stor skillnad på om man ska vistas på ett hotellområde en vecka eller om man ska tågluffa eller backpacka över ett stort område under flera månader eller verka som biståndsarbetare under ett år.

 

Det kan alltså spela stor roll när på året man reser. Risken för överföring av vissa sjukdomar, exempelvis via myggor, kan variera stort under året. Behovet av vaccinationer för olika resmål uppdateras regelbundet beroende på det aktuella sjukdomspanoramat.

 

Så kontakta oss i god tid – vi erbjuder kompetent rådgivning och komplett sortiment av vacciner.

 

Individuell reserådgivning ger vi endast vid ett personligt besök.
 

Se gärna vårt bildspel.

bottom of page